Categories

Storkok

Ikväll blev det storkok, för nu har jag verkligen tömt hela frysen! Alla skåp har varit fulla med burkar, det brukar innebära att det är tomt i frysen. Så ikväll blev det två grytor med fisk, favoriten västkustgryta och currygryta. Och så blev det en gryta med kyckling.

I currygrytan hade jag i lite allt möjligt, lillastorasyster Elsa var med och hjälpte till, då kan det bli lite hur som helst :)

Fiskgryta med curry

1 del fisk

1 del grönsaker (broccoli, lök)

1 del ris

curry

limesaft

vatten

Ha ner allt utom fisken i en järngryta, täck med vatten och koka tills riset är ordentligt genomkokt. Fyll eventuellt på med vatten under kokningen.

Lägg sist i fisken och låt sjuda i tills den är genomkokt. Mixa till önskad konsistens.

Den där limen var det Elsa som tyckte att vi skulle ha i, vilket blev succé! Riktigt gott!

Kyckling med couscous

1 del kyckling

1 del grönsaker (broccoli, lök, vitlök)

1 del couscous

krossade/hela tomater

vatten

dragon och timjan

limesaft

Här har vi ytterligare en av mina kycklinggrytor. Den är väldigt lik dom andra jag gjort, men ni får recept ändå. Elsa stoppade ner lime här också :)

Ha ner allt utom couscousen i en gryta, koka tills allt är ordentligt genomkokt. Ta av från värmen, häll i couscous, låt svälla i ca 5 minuter. Mixa till önskad konsistens.
För dom lite mindre barnen kan man låta couscousen koka några minuter.
För dom lite större barnen kan man koka couscousen för sig och blanda i grytan först när övriga ingredienser är mixade.

Båda av rätterna kan man ge från att barnet äter hela mål mat. Mixa efter barnets behov. Här hemma mixas det väldigt lätt just nu när Stina börjat klara av lite större bitar. Men vill man få riktigt slät konsistens så får man mixa en liten stund och kanske fylla på med lite vatten.

163 comments to Storkok

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>