Categories

Pasta med köttfärssås

Bebismat är så otroligt enkelt att laga, idag fick barnen pasta med köttfärssås, så jag passade på att göra storkok till våran lilla bebis, Stina (6 månader). Jag kokar nästan all bebismat i järngryta, så hon får i sig ordentligt med järn den lilla damen.

Nu kommer jag inte exakt ihåg hur mycket jag hade i av allt, men jag brukar försöka ha lika delar av allt.

1 del nötfärs

1 del grönsaker (idag blev det morot, palsternacka, broccoli och vitlök, hade jag haft en gul lök så hade den åkt med, men det hade jag inte)

1 del pasta (jag brukar banka sönder den i en påse innan kokning så blir det lättare att mixa sedan)

Tomatpuré eller krossade tomater (helt efter smak)

Vatten

Oregano, peppar

Stoppa allt i en järngryta, täck med vatten, koka i minst 30 minuter. Pastan ska vara riktigt genomkokt och mjuk, annars är det svårt att få slät konsistens när man mixar. Smaka av med peppar och oregano och eventuellt mer tomat.

Mixa med stavmixer eller matberedare till önskad konsistens. Späd eventuellt med mer vatten.

136 comments to Pasta med köttfärssås

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>