Categories

Köttgryta

Det är svårt att ta bra bilder på barnmat, det ser ju inte så supergott ut med mat som man geggar ihop, hehe.

Härom dagen gjorde jag köttgryta till hela familjen, som vanligt fick Stina en egen variant. Jag ska bli bättre på att mäta exakt hur mycket jag tar av allt, men även denna gång så tog jag ungefär lika delar av allt.

1 del nötkött (jag använde märgpipa)

1 del grönsaker (i köttgryta ska det vara rotfrukter och lök, jag hade i morot, rotselleri palsternacka och gul lök.)

1 del ris

1 msk tomatpuré

vatten

lagerblad

peppar

Skär köttet och grönsakerna i bitar. Lägg köttet i järngryta tillsammans med tomatpuré, lagerblad och peppar. Tomaten hjälper till att ta upp järn från grytan. Täck köttet med vatten och koka i ca 2 timmar. Lägg i grönsaker och ris, koka i ca 30 minuter till, riset och grönsakerna ska vara ordentligt genomkokta, fyll på med vatten under kokningen om det behövs.

Mixa till önskad konsistens, glöm inte att plocka bort lagerbladen innan du mixar! Portionera ut i burkar och frys in.

Det var första gången min lilla Stina fick smaka köttgryta, så här tyckte hon om den:

122 comments to Köttgryta med ris

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>