Categories

Tips

I väntan på att jag ska lyckas få ordning på kameran så den vill fungera med min dator så får jag väl hitta på lite andra inlägg. Men så fort jag får in mina bilder så kommer lite fler recept, bl.a på papayapuré, en riktig hit om jag får säga mitt!

Men tills vidare tänkte jag komma med lite tips!

Ibland har jag jättesvårt att komma på vad jag ska laga för mat till lillStina, det är ju så vissa dagar, man saknar helt inspiration. Då brukar jag faktiskt surfa in på kända barnmatssidor, jag tänker inte nämna några eftersom jag är helt emot det där med barnmatsburkar, hehe, men iaf, man kan alltid gå och kolla lite vad dom har satt ihop för grytor. Häromdagen inspirerades jag till att göra västkustgryta, (kommer recept). Det blev riktigt lyckat!

Jag har alltid letat mycket efter bra förvaringsburkar till all barnmat och fruktpuré jag gör. Till fruktpurén använder jag nästan alltid glasburkar jag får över från tomatpuré och majonäs. Men till maten vill jag hellre ha i plast eftersom jag micrar maten när den är fryst, känns inte jättebra att göra så med glas, jag får för mig att det kommer explodera..?

Så jag har iaf letat mycket efter bra burkar och äntligen har jag funnit något jag är nöjd med! Till hyffsat pris dessutom.

Bild lånad från www.nuby.com

Nuby har dessa burkar i lite olika storlekar. Riktigt bra. Dom ni ser på bilden är dom jag använder mest, rymmer precis en portion till lillStina.

Jag hittade dom på ica maxi, borde finnas i dom flesta välsorterade butiker och barnaffärer. (Babyproffsen, babyland.)

När jag matar brukar jag mest använda ikeas nya barnmatsskedar, jag tycker dom är jättebra, varför vet jag inte riktigt, men det känns bra att mata med dom. Stina bryr sig nog inte vilken sked som ger henne maten dock.

Och så måste jag tipsa om en otroligt bra sida. www.alternativbarnmat.se

Här finns det mycket bra recept på t.ex gröt och välling om man vill prova att göra det själv. Jag har gjort gröt till Stina, hon ÄLSKAR det. Välling har jag inte provat att göra själv än.

Nu gott folk, skulle jag vilja höra från er vad ni gärna vill att jag skriver om, finns det några recept ni vill ha? Berätta för mig, så det här kan bli världens bästa barnmatsblogg!

/Josephine

130 comments to Tips

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>